Depeche Mode se po červencovém koncertě vrátí do Prahy v únoru

Britská kapela Depeche Mode se po letošním pražském červencovém koncertu do Prahy vrátí ještě počátkem příštího roku. Zahraje 10. února v O2 areně, sdělil ČTK za pořadatele Petr Novák. Letošní koncert Depeche Mode bude 23. července na stadionu ve Vršovicích. Nyní kapela oznámila termíny druhé části svého turné The Delta Machine Tour 2013/2014.

Vstupenky na únorový koncert v ceně 1290 až 1790 korun se budou prodávat ve sběrnách Sazky od 12. června od 9:00, předprodej pro členy klubu Live Nation začne 11. června v 9:00.
 
Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher v České republice hráli už několikrát, naposledy v lednu 2010 také v O2 areně. Stejně jako rok předtím na stadionu v Edenu přijeli zahrát skladby z tehdy nového alba Sounds of the Universe i léty prověřené hity. Vystoupení legend elektronické hudby bývá v tuzemsku beznadějně vyprodáno.
 
Depeche Mode výrazně ovlivnili elektronickou hudbu 80. a 90. let. Kapela se dala dohromady v roce 1980 v anglickém Basildonu. Mezi nejznámější skladby kapely pojmenované po francouzském módním magazínu patří Walkin In My Shoes, Stripped či Enjoy The Silence. Jako jedna z mála zahraničních kapel Depeche Mode hráli v Československu již v roce 1988.
 
zdroj: ČTK